Innfør stemplingsur for lærerne!

En rose på isen
En rose på isen

Det er viktig å ha kontroll på sine ansatte. Moderne arbeidsgivere er alt for slappe og kunne brukt mye mer ressurser på å kontrollere sine arbeidstakere. Innfør stemplingsur på skolene slik at man får fysisk kontroll på arbeidstiden. Stol ikke på at lærerne gjør den jobben de er satt til.

Nei, la oss ikke forledes av misforstått tillit.

Vi må til huske at det er skattebetalernes (mine) penger som ledes til lærernes lønnskonto.  Som skattebetaler forlanger jeg herved mer kontroll. Tidskonto og stemplingstider bør legges ut på Facebook og Twitter slik at vi som betaler lønna kan få valuta for skattetyveriet. I tillegg bør det legges til rette for strømming fra webkamera som viser en oversikt over lærerværelset fra flere vinkler. Dette vil være en god løsning for de som vil følge med litt ekstra.

Nå tenker du vel at dette kan bli et problem med hensyn til personvern, og du har helt rett. Arbeidsgiver (kommune og fylke) må selvsagt ta slike hensyn og bør derfor sørge for at opptak slettes etter noen dager.

Vi som betaler lønna bør ikke stoppe her. Flere strategiske og langsiktige tiltak må iverksettes. Et enkelt tiltak eller såkalt, ”quick win”, vil være å senke lønnsnivået dramatisk. Vi oppnår med dette reduserte overføringer fra skattekassa der gevinsten kan brukes til å fjerne bensinavgifter.

Billig drivstoff som resultat av stemplingsur
Billig drivstoff som resultat av stemplingsur

En lønnsreduksjon for lærerne vil over tid medføre lavere status og anseelse for læreryrket hos befolkningen. Dette kan for noen virke merkelig, men effekten vil bli lavere opptakskrav for lærerutdanningen og dermed nye muligheter for skoletrette elever. Ved å gi skoletrette, uengasjerte og uinteresserte mennesker mulighet til å komme inn på lærerstudiet vil vi løse utfordringen med arbeidsledighet i tiden etter oljen. Vi snakker nå om en vinn-vinn situasjon med Kinderegg effekt:

  1. Reduserte overføringer fra stat og kommune til skolen
  2. Billig bensin
  3. Løsning på problemet: «Hva skal vi leve av etter oljen?»

LOL


 

Her er et litt mer seriøse betraktninger om vår tid etter oljen og hva som må til:

Hva skal vi leve av etter oljen?

Umulige lærerløfter

Og litt mer om vår digitale tidsalder:

Norge henger etter, Estland er i front

 – Jørn

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..