Landskap

Ytterst i fjorden ligger to tinder nesten ubestigelige med sine bratte fjellsider tippende utover der jeg klatrende med tau og kile kjemper meg høyere i den snikende kulden som klemmer rundt mine fingre mens jeg sakte sakte, steg for steg vinner høyde og skuer oppover mot toppene, ja toppene for de er flere og jeg velger ruten mot den minste av de fem og jobber meg gjennom en fordypning i fjellsiden og oppover går det og oppover skal jeg og selv i den klamme kulden siler svetten mens håret klistrer seg til ansiktet, og anstrengelsen i det jeg når den første toppen er nesten umenneskelig, men belønningen ja belønningen blir stor tenker jeg idet jeg når en liten avsats og jeg kan se den minste toppen ovenfor og jeg fortsetter til jeg står der oppe, der oppe hvor utsikten nå nesten sprenger meg og jeg hviler ikke lenge for dette er den minste av fem topper og jeg skal til den største så landskapet som nettopp bredte seg foran øynene mine legger jeg bare til i minnet for nå skal jeg forsere tre topper til før jeg slår leir på den høyeste og største av dem alle så jeg jobber meg videre ned og opp og ned og opp og helt til jeg står på den største toppen på den største tinden der utsikten kan ta pusten fra enhver mann og jeg kan se rett over på tvillingtoppene som stiger opp på den andre siden av fjorden og jeg kan skue innover fjorden langs de bølgende fjellsider som møtes innerst inne der skogen svaier vakkert rundt myrlandet og når solen endelig er på vei ned bryter lyset tretoppene så vakkert at jeg får åndenød ja tenk, dit skal jeg vandre i morgen langs åsene over toppen der borte og senere, ja senere, kommer jeg til det varme landet, det nesten uoppnåelig landet, landet der fjorden slutter og eventyret begynner, det sagnomsuste landet med sine varme kilder og fruktbare våtområder der menn som har vært har kommet svermende tilbake i beruselse og med blanke øyne som fortryllet og i sin egen transe. Dit skal jeg

JE-2020
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..