Syv ukers ferie er forbannet urettferdig!

Litt om lærer og streik
Markaplassen skole 2014 - lightJeg får stadig nye meldinger på facebook som ber meg om å støtte de streikende lærerne. Da tenker jeg; ”de streiker jo for å beholde syv ukers ferie”.

SYV UKERS FERIE!

Det er jo forbannet urettferdig at de skal ha syv uker fri hver sommer når jeg selv og andre med meg er avspist med fire uker på sommeren og noen dager som brukes i jula. Dere lærere har jo fri hele sommeren i tillegg til fri i høstferie, jula og påske. Urettferdig! Hvorfor skal du som lærer ha det bedre enn meg?

Samtidig har jeg alltid sagt at det å være lærer er en av de viktigste jobbene vi har i landet. Hvorfor det? Jo for de tar vare på våre barn og ungdommer gjennom hele oppveksten og gir dem muligheten til å velge de beste veiene fremover i livet. Læreren tilbringer like mye tid med mine barn som jeg selv gjør. Læreren er min ledsager i oppdragelsen. På godt og vondt.

Derfor er det viktig at læreren er den gode veilederen. Derfor er det viktig at vi har kompetente lærere i alle livets og skolens fag. Vi skal kunne stole på at vi overlater barna til voksne som er motiverte og gleder seg til å gå på jobb. Vi skal kunne stole på at barna får en god oppdragelse og en god start på barndommen. Vi skal kunne stole på at vi overlater barna til noen som faktisk kan noe om det de lærer bort. Vi skal kunne stole på at barna får god læring. Det er mine barn lærerne har på utlån. Jeg vil mine barn det beste her i livet.

Men trenger de all den ferien for dette da?

Når jeg sjelegransker meg selv og finner ut at jeg kvier meg for å like alle støtteinnleggene for lærerstreiken, så har det åpenbart seg:

JEG ER MISUNNELIG!

Jeg ønsker også masse ferie og fri (ikke fortell dette til arbeidsgiveren min). Men misunnelse er vel ingen grunn for en balansert argumentasjon. Misunnelse er en følelse som er definert som en av de syv dødssyndene i katolsk teologi og som fører til evig fordømmelse og fortapelse hvis man ikke angrer (og skrifter).

Jeg angrer. Jeg skal ikke misunne dere lærere. Jeg vet at alle ekstra ”ferieukene” og alle de andre friperiodene er opptjent arbeidstid. Jeg vet at de fleste av dere faktisk fortjener å ta ut denne opptjente arbeidstiden som jeg selv gjør i min fleksitid. Jeg vet at de aller fleste av dere gjør en fremragende jobb. Det skulle bare mangle at dere tar ut den fortjente og opptjente arbeidstiden.

Jeg unner dere faktisk dette av hele mitt hjerte. Så lenge dere tar ansvaret deres alvorlig og legger til rette for at mine barn får den fortjente læringen i liv og skole som de fortjener. Jeg ønsker at dere skal få tilbud om videreutdanning og ønsker at dere skal få en lønn som står i forhold til den jobben dere gjør ved å gi mine barn muligheten til å gjøre det de vil i fremtiden. Ta dette alvoret innover dere, forvandle det til glede og motivasjon i arbeidet og gi mine barn de samme muligheter som dere selv har fått!

Jeg skal herved støtte, dele og ”Like” lærerens sak, men vær snill og ikke gi meg karakter på denne stilen…


– JE


41 kommentarer om “Syv ukers ferie er forbannet urettferdig!

  1. Takk for et flott innlegg i diskusjonen. Jeg jobber som lærer i VGS, og arbeidstidsbestemmelsen vil nok hindre mange lærere i å faktisk få gjort jobben sin best mulig. På min tidligere arb.plass hadde vi åpen kontorløsning, noe som gjorde det komplett umulig å sitte med retteoppgaver på jobben. Jeg for min del gjør arbeid mye mer effektivt hjemme alene. Skolen er samtidig så flust av møter på tvers for å få til best mulig samarbeid, slik at alenetid ofte blir spist opp. Lærere er pålagt sykt mange oppgaver, slik at en vanlig arbeidsdag ikke er nok dersom alt skal bli gjort med god kvalitet. Da må man ta med seg rettearbeid eller forberedelsesarbeid hjem, og det skjer rett som det er. Man vil jo gi det beste til kidsa..

    Liker

    1. Hei, takk for din og alles kommentarer. Jeg har all sympati og forståelse for de lærere som tar jobben seriøst og bidrar så uendelig mye for våre barn og ungdom. Jeg er jo ikke lærer selv, men som alle har jeg erfaring fra den andre siden. Derfor respekterer jeg det arbeid dere gjør og håper at yrket får den status det absolutt fortjener. Mitt innlegg er lest av 40.000, noe som overvelder meg og jeg er ydmyk i forhold til en slik respons! Jeg er kun en hobbyblogger som koser meg med litt skriving, men har som de fleste meninger om mangt.

      Jeg ønsker dere lærere lykke til og håper at arbeidsgiver viser fornuft og at streiken snart er over. Forvalt deres ansvar godt og nye generasjoner vil vokse opp og støtte dette viktige yrket 🙂

      Liker

  2. Altså….
    I min bransje (handel) får vi stadig høre: “Det er valgfritt å jobbe i ……”
    Det regner jeg også med at det er for lærere -valgfritt-
    Jeg MÅ være i butikklokalet 8 timer HVER dag ( kan ikke forlate i matpause)
    Jeg jobber til tider 08:00-20:30, helger, søndager, 2.påskedag, juledagene osv…
    (Alt dette gjøres for å tilfredsstille kunder, og det er de vi lever av, jeg forpliktet meg jo til å sørge for bedriftens ve og vell når jeg tok jobben!)
    Avbryte ferie med mann og barn pga. Sykdom på jobb (er daglig leder)
    Vi har også budsjetter som må overholdes!
    Avspassering ???? FREMMEDORD!!!
    Jeg er ikke misunnelig på lærere, men kan nok mer enn en gang drømme om mange uker sammenhengende ferie, være hjemme med barna i alle skolens ferier, og ikke minst planleggingsdager:)
    Vi må bruke kveldene, etter kl 20, om vi skal kunne samles alle ansatte.
    Tenk å kunne stenge for å kunne sitte i ro og fred å planlegge -herlig-
    Jeg undres… Er det så forferdelig å bli værende på skolen i 8 timer???
    Altså normal dag… Sikker på at man da hadde fått unna seg myyyye mer enn om man reiser hjem f.eks. Kl 13:15.
    Man kan faktisk ikke “sutre” over kveldsarbeid eller helgearbeid når man SELV velger å “ta en tur til byen” og gjøre unna litt forskjellig handling, frisør, trening osv. etter endt dag.
    Ikke misforstå …. Jeg hadde sikkert gjort det samme selv, men jeg tror ikke jeg hadde klaga om noen hadde tatt fra meg en gode jeg faktisk skulle brukt til jobb, da hadde jeg skamma meg!!!!
    Nevner at jeg også må være tilgjengelig “24 timer i døgnet”,sms/tlf fra ansatte, Mail, innbruddsalarmer osv, akkurat som en kontaktlærer som får henvendelser fra foreldre og elever.
    Visst har dere en verdifull, krevende, givende, spennende, frustrerende og gledelig jobb!!
    Men jeg regner med det er likt for oss alle; vi forpliktet oss den dagen vi signerte arbeidsavtalen med arbeidsgiver om å gjøre en så god jobb som overhodet mulig uavhengig av yrke og utdannelse.
    Som sagt det er VALGFRITT!!
    Om min arbeidsgiver beslutter at vi skal bli døgnåpne, ja da streiker jeg ikke, jeg SLUTTER!!
    Ønsker dere lykke til! Synes de aller fleste lærere jeg har møtt er flotte mennesker med god moral, nestekjærlighet og god “bortlæringskapasitet”
    Med vennlig og frustrert klem fra 3-barns mor:)

    Liker

  3. Jeg skjønner likevel ikke helt… Er det ikke slik at lærer har 7 uker sommerferie, 1 uke høstferie, 2 uker juleferie og 1 uke påskeferie? Mot en vanlig arbeiders 5 årlige ferieuker. Det vil si en differanse i 6 ferieuker a 37,5 arbeidstimer. For jeg regner med lærer har en ordinær arbeidsuke i timer om jeg ikke tar feil??
    Det gir et time overskudd på 225 timer, ift en vanlig arbeider… Som du da mener at de jobber inn i de resterende 41 arbeidsukene i året uten ferie. Det regnestykke gir 5,4 timer overtid hver uke.
    Så derfor spør jeg; om det er slik at lærere virkelig jobber 8,5 timer hver dag, eller 5,4 timer overtid hver uke? Ja da skal jeg også legge meg flat og unne dem både deres ferie.

    Liker

    1. Jeg kan fortelle deg at det faktisk er slikt for veldig mange. Jeg er under utdanning nå, og under praksisperiodene mine har jeg opplevd mye “overtid” jeg ikke trodde en lærer hadde. (Jeg utdanner meg som faglærer i kunst og håndtverk.) Hvis elevene skal gjennom et nytt tema og skal få utlevert en oppgave, må vi først gjennom kompetansemål for tema, de skal gjøres om til læringsmål, som så skal gjøres om til mål til vurderingsskjema som elevene får. Slik at de alltid vet hvor lista ligger, hva de må strekke seg etter, eller hva de føler de kan få til. Når det er gjort, skal vi forbrede undervisningen. Her må vi ta hensyn til alle elevene i hver klasse, hvis noen trenger tilpasset opplæring må vi tilpasse undervisingen og eventuelt gi de elevene en annen form på oppgaven. Men da slik at ingen andre elever føler at dette blir urettferdig eller at de elevene føler dette blir rart. Hver elev skal føle seg som en ressurs for klassen! Vi skal også tenkte på hva elevene har vært gjennom tideligere, slik at de kan få bruke kunnskapene de har fått, og ikke minst bruke det som en repetisjon. Når vi har tatt hensyn til alle elevene kan vi begynne å utarbeide oppgaven, den skal skrives slik at alle elevene vet hva vi vil med oppgaven, og at de forstår hva de skal lære. Når oppgaven er ferdig kan vi begynne med å planlegge hvordan vi skal lære bort tema, hva vi må gjennom, hva de må gjøre selv, (lekser)
      altså det som skal skje i timen.
      Vi kan så begynne med undervisningen, høres enkelt ut? Ja! Men sånn er det ikke! For når undervisningen begynner oppdager vi at noen av elevene ikke husker hva vi lærte for en uke siden og da må vi gjennom dette på nytt, så er det noen som er borte fra skolen, som må ta igjen dette uken etter, eller så er det avspasering akk denne dagen,som vi ofte kan få beskjed om på dagen, ja eller en forelesning i gymsalen. Så små ting kan gjøre at alt vi har planlagt må gjøres på nytt.
      Alt dette er små ting i forhold til det som faktisk skjer i timen, som kan gjøre at ting fordandrer seg og at vi må planlegge på nytt. Noen er sinte, noen har kjærlighetssorg, noen er trøtte, noen kommer for sent, noen slenger med leppa og snakker med sidemann. Jeg som lærer skal ta tak i alt dette, jeg skal passe på at alle har det bra og at de får den oppmerksomheten de trenger før timen kan starte.
      Så er det oppgaven som skal rettes, her er det jo heller ikke sikkert at alle har blitt ferdig, så må vi planlegge om de kan få utsettelse, hva er grunn og hvor langt tid skal de få. Oppgavene skal så rettes etter vurderingskjema, og alt dette skjer i EN klasse. En lærer i mitt fag har i snitt annsvar for 200-300 elever og hver elev skal bli sett, hver elev skal få sine behov og forutsetninger tilfredsstilt.
      Jeg kan også påpeke at vi bruker mye tid før undervisningen til å forbrede timen, da tenkter jeg på alt av utstyr, hms, alt vi skal bruke i undervisningen. Har vi en “fri time” blir vi ofte brukt som vikarer eller så planlegger vi med andre lærere, det er ofte slik at om elevene lærer et tema i historien, prøver vi å bruke det tema for oppgaven. Vi har ikke mye fritid mens vi er på skolen, det vil si at når arbeidsdagen (undervisningen) min slutter klokka 14.00 har jeg bare 2timer på å gå gjennom hva som har skjedd i timen, hvis jeg er beskymret for noen av elevene, hvis de ikke var i form eller var lei seg eller noe annet det enn måtte være, må jeg ringe til foreldrene og fortelle dette. Jeg må så endre på alt jeg har gjort fordi timen ikke gikk etter plan, og fler av elevene var borte. Og ja når skal jeg rekke å planlegge dagen for klassen som jeg skal ha i morgen eller rette oppgavene til et annet trinn?! Hvis jeg skal si meg ferdig klokka 16.00 vil jeg ikke rekke en brøkdel av dette, jeg vil ikke være en god lærer om jeg ikke kan få lov til å jobbe hjemme! Om jeg kan dra hjem klokka 14.00 kan jeg handle og være ferdig med middag til klokka 16.00 så kan jeg ha hele kvelden på å planlegge alt som ikke gikk som planlagt.
      For å ikke tenkte på alle nå bruker Fronter og alt skal legges ut der, både oppgaver, karakterer, informasjon, ALT! Dette er veldig kort fortalt, jeg sier ikke at vi ikke kan jobbe til 16.00 eller at vi trenger 7ukers ferie, jeg sier bare at hvis jeg skal gi ditt barn den opplæringen barnet må ha og fortjener, må jeg kunne jobbe hjemme og ikke bare til 16.00! Jeg kan ikke si meg ferdig legge fra meg alt og tenkte dette gjør jeg i morgen, for dagen etter skal jeg være forberedt!

      Liker

    2. Hei, for å svare kort på spørsmålet ditt: lærere har en gjennomsnittlig arbeidsuke på 43,5timer.

      Dette betyr ikke at de ikke av og til har kortere arbeidsdager og drar hjem.

      Det er flere utfordringer med at lærere skal ha låste 8 timers arbeidsdager. Blant annet at det ofte er opphopning av arbeid som skal gjøres i form av rettingsarbeid, foreldresamtaler, osv. Noen argumenterer med at dette må man klare å planlegge inn i den vanlige arbeidsdagen, men det er ikke lett å få til å rette 60 stiler på den timen man har til rådighet etter endt undervisningsdag. Da ender man opp med å sitte lange kvelder og helger med rettingsarbeid for å unngå at det skal gå måneder før elevene får tilbakemeldingene sine.

      Håper dette var et greit svar på spørsmålet (og litt til).

      Liker

      1. Jeg forstår selvfølgelig den.. men skjønner likevel ikke helt. Det jeg ikke skjønner er det særegne ved lærere, som trenger denne økte arbeidstiden. Jeg er sykepleier og min mann er lege, overtid er absolutt intet fremmedord. Vi har begge mye overtid, både pga arbeidsoppgaver som hoper seg opp eller manglende arb.kraft pga sykdom i arb.gruppen. Overtiden blir skrevet ned, og avspassert i roligere perioder. At lærerne har innbakt overtid, stusser jeg litt over. Men selvfølgelig, de har jo ingenting å gjøre på skolen i sommerferien heller. Men når det kommer til denne flexitiden så tror jeg det blir gjort et bedre stykke arbeid på kontoret sitt enn hjemme i sofakroken. Kvalitetssikring, på en måte. Jeg tror nok det er årsaken til at få yrkesgrupper får ta med jobben hjem, selv om alle gjerne ville hatt flexitid. 🙂

        Liker

      2. Hei 🙂 Takk for fyldig svar. Jeg kopierer inn en kommentar jeg svarte under her:
        Jeg forstår selvfølgelig den.. men skjønner likevel ikke helt. Det jeg ikke skjønner er det særegne ved lærere, som trenger denne økte arbeidstiden. Jeg er sykepleier og min mann er lege, overtid er absolutt intet fremmedord. Vi har begge mye overtid, både pga arbeidsoppgaver som hoper seg opp eller manglende arb.kraft pga sykdom i arb.gruppen. Overtiden blir skrevet ned, og avspassert i roligere perioder. At lærerne har innbakt overtid, stusser jeg litt over. Men selvfølgelig, de har jo ingenting å gjøre på skolen i sommerferien heller. Men når det kommer til denne flexitiden så tror jeg det blir gjort et bedre stykke arbeid på kontoret sitt enn hjemme i sofakroken. Kvalitetssikring, på en måte. Jeg tror nok det er årsaken til at få yrkesgrupper får ta med jobben hjem, selv om alle gjerne ville hatt flexitid. 🙂

        Liker

    3. En lærers arbeidstidsavtale er ganske lett å finne på nettet. Et raskt søk kan gi deg den kunnskapen du her ser ut til å totalt mangle.

      43,5 arbeidstimer i uken har lærere.

      Liker

    4. Jepp! Sånn er det, faktisk! Det er sikkert en del variasjoner ute og går. Som i andre typer arbeid er det ulikt for stor innsats som legges ned i arbeid her. Men både jeg og mine kolleger bruker MINST 5,4 time per uke i overtid. I starten av skoleåret er det ikke mye retting, men da skal mye tid brukes på oppstartsamtaler, møter med rådgivere ++ Etter oppstartsukene er det rettinga som setter inn. Det tar ekstreme mengder tid! Og sett bort fra møter og retting er det selvfølgelig tidkrevende å lage gode og engasjerende undervisningsopplegg for elevene.

      Liker

  4. Dere som klager og er misunnelige, dere kan jo bli lærere selv og se at det ikke alltid er rosenrødt ! Dere som ikke er lærere, kan ta fri nesten når dere vil, og dermed få billige sydenturer.. Dere som ikke er lærere, kan stort sett være ferdig med jobben når dere går fra jobb, og trenger ikke bruke mye av “fritiden” deres på jobb. Ikke glem at man velger yrke ut fra hva man liker/interesser og da må man ta med de fordeler/ulemper det medfølger. Ingen yrker er røsenrøde hele tida…

    Liker

  5. Ringte sønnen min idag for å høre hvordan han hadde det på en fin søndag. Joda, helt fint. Han var på jobb, – på skolen. Han er LÆRER. Mye forberedelse, elevene kommer jo i morgen 🙂

    Liker

  6. Å sabotere en profesjon på grunnlag av misunnelse er feil på så mange måter. Ikke bare forsegler det din egen skjebne, men ødelegger for alle andre som har muligheter til å tjene til livets opphold ved deltids, og turnusarbeid. Det er ingen grunn til at alle mennesker skal ha lik arbeidstid, og mange typer arbeid gir større avkastning enn andre. Enkelte mennesker har også andre ting å gjøre enn å arbeide 100%. Fulltidsarbeid går ut over familieliv, og er også med på å redusere muligheten for andre som vil inn på arbeidsmarkedet.

    Hvis du hadde fått muligheten til å arbeide halv stilling og allikevel tjent til livets opphold, ville du da vært misunnelig?

    Der man finner sjalusi og selvhevdelse, vil det være lidelse og sjofel praksis.

    Liker

    1. Hvis du har andre ting å gjøre enn å arbeide 100% og har råd til å gjøre det så bra, er en lærer betalt en full tid lønn, tjener de mer enn fly mekanikk og andre viktige jobber uten å skiftarbeid, hvor mange andre jobber kan du bare jobbe halve dagen og få betalt for full dag ??

      Liker

      1. Nå har du ikke gjort leksa di. De jobber ikke halve dagen. De jobber hele. Noen lærere varierer på hvor og når de jobber. Feks fire timer på skolen og fem timer hjemme. Streiken dreier seg om hvor lærerne skal jobbe. De dreier seg ikke om hvor mye lærerne skal jobbe.

        Liker

  7. Tenk å bli tvunget til å faktisk gjøre hele 37,5 timer som du er betalt for og leid inn for å gjøre på din arbeidsplass, jeg vet at mange lærer i Storbritannia som må være på skolen hele arbeidsuken, bare 2 friperioder en uke, og den 7 uker ferie er også å tillate dem å planlegge for neste periode, samt gjøre arbeid om natten, som mange av oss gjør allerede.

    Liker

    1. Tenk så kunnskapsløs man må være for å legge igjen en slik kommentar 🙂

      Kanskje du kan sette deg inn i en lærers arbeistidsbestemmelser i Norge…? Bare et tips…

      Liker

  8. Først: Jeg er ikke misunnelig, for jeg elsker jobben min og liker å jobbe turnus. Og jeg skjønner lærerenes streik, og synes det bør være som nå.
    Allikevel kan jeg ikke la være å tenke på det at de har fri når barna har ferie! I mange uker (iallefall når de må, eller? For de har jo fleksitid?)
    Og til poenget:
    Hadde det ikke vært for at vi har folk rundt oss til å passe de 3 barna våre under 10 år, så hadde vi aldri kunne tatt ferie samtidig. Og sånn tror jeg dessverre det er for enkelte rundt om i landet.

    Liker

    1. Elevene får ikke flere skoleuker selvom lærerne får flere arbeidsuker. Så elevene vil fortsatt ha fri åtte uker om sommeren uansett hvordan arbeidsåret til lærerne ser ut.

      Liker

    2. Det er stor forskjell på avspasering og fri. Når man er pålagt 43,5 timer arbeidsuke, så skulle det bare mangle at man får lov til å ta ut avspaseringen…

      Liker

  9. Takk, du har forstått poenget med konflikten. Lærere kjemper for å arbeide MER enn ordinær arbeidsuke i det intense skoleåret. Og da blir det tid til overs som styres til avspasering i undervisningsfrie perioder. Fint for eleven som lærer best av oppdaterte undervisningsopplegg og raske tilbakemeldinger. Ha tillit til at lærere forvalter denne frie tidsressursen fornuftig og dynamisk. Ha tillit til at elever og foreldre sier fra hvis lærere misbruker friheten. Ha tillit til at skolen har en dyktig ledelse som følger opp sine ansatte. Ha tillit til at vi lærere er profesjonelle og samarbeider for et best mulig skoletilbud. Ha tillit til at fokuset først og fremst er elevenes behov. Ha tillit til at vi også sier fra til arbeidsgiver og mundigheter når vi vurderer at undervisningstilbudet står i fare.

    Liker

  10. Bra skrevet Jørn. Ang avspassering og fleksitid for lærere; min erfaring er bl.a at langhelg er helt umulig utenom «lærerferiene» for lærerne. Jeg kunne nok ramset opp en god del andre momenter som sørger for at vi allerede nå har lærermangel, og at mangelen kommer til å øke om ikke vilkår og status for læreryrket bedres.

    Liker

  11. Jeg er norsklærer, og du vil ikke ha karakter. Det bryr jeg meg lite om, og gir deg 5+! Det eneste som trekker litt, er innledningen 😉 Samtidig er det bra at du bygger opp teksten, og den blir bare bedre og bedre 😉

    Liker

  12. Det er vel dette som kalles voksenopplæring: Streiken som pågår har ingenting med ferie å gjøre. Det har heller ikke avisene påstått. Vi har fem ukers ferie i Norge og 37,5 timers arbeidsuke. Hvis du jobber mer enn dette, kan du avspasere. Du kan f.eks. ta deg en langhelg. Det kan ikke lærere. I lærernes arbeidstidsavtale har vi fått gehør for at vi ikke får gjort jobben innenfor 37,5 timer mandag til fredag. Vi må regne med å rette prøver, forberede undervisning, være i kontakt med elever o.l. også på kveldstid, i helger og ferier. Derfor får vi godskrevet 43,5 timers arbeidsuke. Dvs. at vi har noen timer å avspasere i løpet av et år. Men lærernes arbeidstidsavtale er mindre fleksibel enn andres. Vi kan ikke ta en langhelg når som helst. Vi må være på skolen når vi har undervisning på timeplanen. Vi har tvungen avspasering i de periodene elevene ikke er på skolen, altså i de periodene du kaller ferie (og flybilettene er dyre). Lærere har altså ikke mer ferie enn andre. De andre ukene er avspasering. Sammenlikn f.eks. med dem som jobber i Nordsjøen. Vi jobber mer i perioder og mindre i andre. Arbeidsåret er altså komprimert, men vi jobber ikke mindre enn andre. Prøv selv eller snakk med en lærer du kjenner!

    Liker

    1. Hei, jeg har fleksitid. Men jeg kan ikke spare opp mer enn 30 timer. Gjør jeg det, taper jeg tiden over.

      Min fleksitid er altså mindre fleksibel. I tillegg må jeg også jobbe lenge, bli igjen for å fikse It krøll på servere, oppgradere, teste integrasjoner, programmere, m.m.

      Det er nok mange yrker som har det slik. Jeg ringes på kveldstid, på ferie. Selv når jeg er på konferanse, må jeg betjene det «elektroniske kontoret».

      For min del er det egentlig ikke så mye mer fleksibelt. Jeg kan ikke ta ferie når jeg vil i fellesferien for eksempel,på grunn av at det må koordineres med overlapp.

      Nå liker jeg jobben min altså, jeg vet jo at dette er det man kaller positivt stress. Men dere har en fordel jeg ikke har, dere jobber med flere personer. Dere jobber med nye folk hvert år.

      Jeg jobber i stor grad mot leverandører og offentlige institusjoner. I en viss grad forholder jeg meg til personer,men alt er jo hastverk eller kriser. Jeg synes dere er heldige som får jobbe med personer.

      Liker

    2. Litt voksenopplæring Gunnar: Lærerne har faktisk ikke like mye ferie som de fleste andre; de har 4 ukers ferie mot andres 5 ukers ferie… 😉

      Liker

      1. Og hvor har du det fra? Ferieloven fastsetter at alle arbeidstakere i Norge skal ta ut fem uker ferie i løpet av et år. Lærere også! Du også! Dette må du nok sjekke opp en gang til…

        Liker

  13. Så flott!! Tusen takk, du har skjønt mye…Jeg har verdens beste jobb, og den kjemper jeg med nebb og klør for å kunne gjøre så godt jeg bare kan 🙂 (og selv om ikke jeg er norsklærer synes jeg du skriver bra, jeg!)

    Liker

  14. Takk for støtten! Du skal likevel få en tilbakemelding fra norsklæreren. God struktur og godt og variert språk. Artig vinkling med bevisst bruk av selvironi som utfordrer leseren og som leder fram til en overraskende konklusjon. Høy måloppnåelse 👍

    Liker

  15. Tror du ville ha fått en bra karakter på denne stilen, så der har du ingenting å frykte. Tusen takk for støtte nå og framover. Jeg er også av og til misunnelig på folk som har kortere utdannelse og høyere lønn enn meg. Men så tenker jeg videre at de bare kan ha den lønnen, fordi de sikkert ikke har like spennende og interessant jobb som meg.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..